Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zlata vrijedna tri boda: U 90. Minuti Sloboda postigla pogodak za pobjedu od 3:2

sloboda-branitelj
Preuzmite sliku

Nakon preokreta Sloboda je uspjela savladati lidera na tabeli te osvojiti izuzetno vrijedna tri boda…

sloboda-braniteljDerbi 9. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igrao se u Tuzli gdje je domaća Sloboda pred praznim tribinama stadiona Tušanj dočekala lidera na tabeli, ekipu Viteza.

Nakon niza loših rezultata izabranici Denisa Sadikovića u Kaknju su u prošlom kolu uspjeli osvojiti tri boda savladavši domaći Rudar, te na taj način trgnuti se iz serije loših rezultata te motivisani dočekati lidera na tabeli.

Danas je na Tušnju gostovao Vitez, ekipa koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva doživjela samo jedan poraz. Da je Vitez ozbiljna ekipa, pokazali su već u prvom dijelu utakmice kada su ekspresno poveli rezultatom 0:2.

Međutim, zaostatak od dva gola kao da je razdrmao domaće igrače koji su krenuli u ofanzivu, što se nedugo nakon toga isplatilo.

Cerić je najprije smanjio rezultatski zaostatak na 1:2 i tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je Šišić iz slobodnog udarca poravnao na 2:2, a kada su već svi pomislili da je to i konačan rezultat uslijedio je prodor Jacksona, lopta je došla do Staniše Nikolića i to je bio pogodak koji je sva tri boda ostavio na Tušnju.

U ostalim utakmicama 9. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine postignuti su sljedeći rezultati: Radnički – Jedinstvo 1:0 , Iskra – Rudar K. 2:0, Krajina – Branitelj 2:0, Goražde – Podgrmeč 3:1, Budućnost – Čapljina 2:0, Krajišnik – Troglav 2:4, Bratstvo – Bosna 3:0.

U narednom kolu Sloboda gostuje u Lukavcu kod ekipe Radničkog a nakon toga slijede dva susreta na Tušnju, prvo gostuje NK Jedinstvo Bihać a nakon toga u goste dolazi Iskra Bugojno. 

Tuzlanski.ba / Foto: Ilustracija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: