Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Višemilionska ponuda za Ronalda: Karijeru bi mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji?

Preuzmite sliku

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, koji je trenutno bez kluba, karijeru bi mogao da nastavi u Saudijskoj Arabiji. Prema pisanju medija, 37-godišnji Ronaldo navodno je dobio višemilionsku ponudu od saudijskog kluba Al-Nasr.

Saudijski klub nudi portugalskom veteranu, koji trenutno igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, trogodišnji ugovor vrijedan ukupno 225 miliona američkih dolara (oko 216 miliona eura), javila je danas američka televizija CBS Sports.

Pozitivna vijest za saudijski klub je da bi Ronaldo mogo potpisati ugovor kao slobodan igrač.

Neposredno prije prve utakmice Portugala na Svjetskom prvenstvu protiv Gane, Ronaldov klub Manchester United objavio je da je raskinuo ugovor s Ronaldom nakon što je ovaj oštro kritikovao klub u intervjuu za TalkTV.

Ronaldo je u eksplozivnom intervjuu kazao da ne poštuje trenera, jer ni on njega ne poštuje. Također, kazao je kako ne postoji pobjednički mentalitet u klubu. Ustvari je to bila kulminacija napetosti između njega i kluba koja se stvarala mjesecima. Ronaldo je bio nezadovoljan, što se vidjelo i po njegovim partijama. No, isto tako, klub nije radio ništa na tome da popravi stanje.

Ronaldo je svoju budućnost za sada ostavio otvorenom, pa nije isključeno da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Reprezentacija Portugala trenutno se priprema za drugi meč na SP-u protiv Urugvaja u ponedjeljak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje