Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vico Zeljković: Ponosni smo, ono što je bilo nezamislivo polako postaje realnost

Preuzmite sliku

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je pozdravio prisutne, te se zahvalio predstavnicima FIFA i UEFA na podršci u aktivnostima Saveza, te je istakao da svi zajedno rade na razvoju i prosperitetu nogometa/fudbala.

Ponosni na konstruktivne ideje 

„Ono što želim da istaknem da sam ponosan na činjenicu da predstavnici svih struktura NS/FS BiH dišu kao jedno i da se sve konstruktivne ideje u interesu nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini jednoglasno usvajaju i sprovode na ponos svih nas koji učestvujemo u tim aktivnostima. Ideja vodilja, i naša misija je da stvorimo najbolje moguće okruženje za razvoj svih aspekata nogometne/fudbalske igre, te da promovišemo istu kako bi svaki građanin uživao u čarima koje nogomet/fudbal pruža.

Vrijednosti koje baštinimo na putu razvoja i prosperiteta su jedinstvo, ponos, jednakost, inkluzija, a naša ideja vodilja je u prethodnoj godini kroz saradnju sa stručnjacima UEFA uobličena u Strategiju razvoja NS/FS BiH za period 2022-2026. Ono što smo prošle godine na redovnoj skupštini obećali, to smo i ispunili, a u tri riječi koje su ujedno i naziv ovog strateškog dokumenta stalo je sve ono što, ustvari predstavlja našu misiju, viziju i vrijednosti. Te riječi su zajedno za sutra.“

Predsjednik Zeljković je još dodao:

„Zajedno za sutra je svojevrsni vodič, staza kojem će Savez hrabro koračati u narednom periodu. NS/FS BiH kao organizacija po prvi put ima jasno definisan budući pravac djelovanja, koji je sa UEFA kao strateškim partnerom u potpunosti pozicionirao naš Savez kao jednu od ključnih komponenti na evropskoj nogometnog/fudbalskoj mapi.

Osvrnuo se i na infrastrukturne projekte

„Unaprijeđenje infrastrukture na nogometnim/fudbalskim stadionima u Bosni i Hercegovini je bio poseban izazov, pogotovo jer su se pojavljivale objektivne okolnosti koje su dodatno otežavale ovaj veliki projekat. Ono što je bilo nezamislivo, uz punu podršku UEFA i FIFA polako postaje realnost. I kao što smo na prethodnoj skupštini obećali postajemo svjedoci najvećeg infrastrukturnog pomaka koji je NS/FS BiH ostvario u svojoj višedecenijskoj istoriji, a tiče se direktnog ulaganja u klubove i klupsku infrastrukturu širom Bosne i Hercegovine.

Stadioni FK Velež, FK Sarajevo, FK Sloboda, FK Tuzla City i FK Borac omogućavaju odigravanje nogometnih/fudbalskih priredbi na izuzetno visokom nivou, te su se stvorili uslovi za kvalitetan rad svih klupskih selekcija i razvoj „grassroots“ bazičnih programa.“

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,