Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vico Zeljković najavio skraćivanje Premijer lige BiH, zahvalio se FS Srbije

Preuzmite sliku

Predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković, u razgovoru za Arenu Sport govorio je o mogućem skraćivanju Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH bi se skratila sa 12 na deset klubova, a vjerovatno bi se onda igrao četverokružni sistem kao u Hrvatskoj ili sistem sa play-offom i play-outom.

“Da, zamisao je da skratimo najviši rang, da to bude liga sa deset klubova. Smatramo da bismo time dodatno podigli kvalitet nogometa, kao i infrastrukture.

Omogućen bi bio i veći broj atraktivnih utakmica, derbija… O svemu ćemo razgovarati u tijelima Saveza, tražit ćemo i mišljenje naše sportske javnosti, kao i klubova”, rekao je Zeljković za Arena Sport.

Predsjednik Saveza se na svom Facebook profilu oglasio o projektu izgradnje devet pomoćnih terena u BiH.

“Izgradnja devet fudbalskih terena sa umjetnom travom je ogroman projekat za mnogo veći i finansijski moćniji savez od FS Republike Srpske, ali taj projekat teče zadovoljavajućom dinamikom.

Sigurno je da bez partnera ne bismo mogli da sprovedemo ovaj poduhvat, pa posebno zahvaljujem Fudbalskom savezu Srbije i potpredsedniku FSS Branislav Nedimović, koji će ovaj projekat pomoći sa milion konvertibilnih maraka.

Gospodin Nedimović ima posebnu emociju prema Republici Srpskoj i fudbalu u našoj zemlji, te je na taj način odlučio da pomogne, naravno zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije”, napisao je Zeljković.

Premijer liga BiH nastavljana je protekli vikend, a naredno kolo počinje već u petak kada GOŠK dočekuje Slogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje