Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vico Zeljković na večeri s Hadžibegićem: “Imamo realne šanse da izborimo prvi plasman na EURO”

Preuzmite sliku

Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, oglasio se na svom profilu na Instagramu.

“Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO.

Vico Zeljković: Radna večera sa selektorom

Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla. Zato sam na današnjoj radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice.

Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za “A” selekciju.

Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sledeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat”, naveo je Vico Zeljković.

Susret je upriličen u turskoj Antalyji.

Start protiv Isanda

Podsjetimo, “Zmajevi” će protiv Islanda u martu u Zenici otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Susret će se igrati 23. marta.

Tri dana kasnije, BiH gostuje Slovačkoj. U trećem kolu, 17. juna, BiH će gostovati Portugalu.

Rivali za dva mjesta koja vode direktno na završnicu Eura bit će nam još bit će nam Luksemburg i Lihtenštajn.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje