Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Večeras nas očekuje fudbalska poslastica: Evo gdje gledati Bayern Munchen – Real Madrid

Preuzmite sliku

“Želimo se izolovati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat”, najavio je trener Bayerna

Bayern će u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u utorak (21 sat) ugostiti Real Madrid na Allianz Areni. Bavarcima je evropsko takmičenje slamka spasa nakon što je Bayer Leverkusen prekinuo njihovu dominaciju od 11 uzastopnih titula njemačkog prvaka.

Toga je svjestan i trener Bayerna, Thomas Tuchel, koji će, kako kaže, na kraju sezone neovisno o uspjehu u LP-u napustiti klub.

– Želimo se izolovati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili u utakmici, znamo kakva je situacija za uzvrat – komentirao je Tuchel, koji je svjestan kako je Real favorit za prolaz, posebno zato što se uzvratna utakmica igra u Madridu.

Real je 14 puta bio prvak Evrope, Tuchel je svjestan statusa kojeg ima “kraljevski klub”.

– Kada igrate protiv Reala, onda također igrate protiv njihovog iskustva i statusa. Zato će naš pristup biti vrlo ozbiljan.

Duga lista povrijeđenih u Bayernu

Bayern će na utakmici biti bez povrijeđenih Kingsleyja Comana, Sache Boeyja, Bouna Sarra i Tareka Buchmanna. Matthijs de Ligt je upitan za susret, a Dayot Upamecano, Leroy Sane, Konrad Laimer i Jamal Musiala tek su se priključili treninzima u ponedjeljak nakon povreda.

Real ne može računati na Davida Alabu, bivšeg igrača Bayerna, koji je pretrpio tešku povredu koljena i neće igrati do kraja sezone. Dani Carvajal propustit će utakmicu zbog žutih kartona.

– Imamo samopouzdanja, iako igramo protiv protivnika s velikom individualnom kvalitetom. To je klub s odličnom povijesti i puno iskustva u ovom natjecanju. Veliko nam je zadovoljstvo što igramo ovu utakmicu, puno smo radili za to – najavio je Carlo Ancelotti.

Bayern je favorit za pobjedu u prvom polufinalu. Koeficijent na pobjedu Bavaraca je 2,40, na pobjedu Reala 3,10, a na neriješeni ishod 3,80.  Španski je klub, međutim, favorit za prolaz u finale s tečajem 1,60, dok je koeficijent na prolaz Bayerna 2,20.

Utakmicu možete gledati na programu Arenasport 1 od 21 sat. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,