Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vahid Halihodžić: Istina, Brazil me kontaktirao

Preuzmite sliku

Nakon što je donedavni brazilski izbornik Tite dao ostavku na klupi brazilske reprezentacije, potraga za novim strategom momčadi Selecaa još uvijek traje.

Titeova posljednja utakmica na klupi Brazila, bila je četvrtfinale SP-a gdje je njegova momčad neslavno izgubila od Hrvatske.

Mnoga trenerska imena najvišeg renomea poput Pepa Guardiole, Josea Mourinha te nedavno i Carla Ancelottija – povezivala su se s preuzimanjem kormila brazilske reprezentacije.

No, prema navodima brojnih medija, još jedno poznato ime osvanulo je na listi potencijalnih brazilskih meta – Vahid Halihodžić.

Legendarni ‘Vaha’ bivši je trener zagrebačkog Dinama, a vodio je reprezentacije Obale Bjelokosti, Alžira, Japana i nedavno – Maroka. Halihodžić se nakon niza uspjeha sa svakom od navedenih reprezentacija prometnuo kao cijenjeno izborničko ime, a odlučio se za portal Avaz progovoriti o špekulacijama koje ga povezuju s Brazilom.

“Istina, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati. U minulom periodu sam dobio pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje napraviti”, potvrdio je legendarni BiH trener.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje