Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vaha Halilhodžić: Za mene je nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci i Mostaru

Preuzmite sliku

Legendarni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (71) bio je gost podcasta DuList u kojem je govorio i o reprezentaciji BiH, odnosno mogućnosti da postane selektor naše selekcije.

Halilhodžić je kazao da je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković tražio da popije kafu s njim, ali da je on naglasio svima da ne očekuju da će biti nešto više od toga.

“Predsjednik Saveza je tražio da popije kaficu sa mnom. Bio je dogovor da se čujemo i da porazgovaramo, međutim, mene je zvalo desetine novinara sa ovog područja i ja sam im svima rekao da je to samo da se popije kafa i da se ne očekuje više od toga jer ja znam, a znate i vi da je kompleksna politička situacija u državi”, rekao je Halilhodžić.

Poručio je kako je za njega nepojmljivo da reprezentacija ne može igrati u Banjoj Luci i Mostaru.

“Za mene je nepojmljivo da reprezentacija BiH ne može igrati u Banjoj Luci i Mostaru. To je za mene nepojmljivo. Ne mogu ja biti hipokrit, to je moja država, vjerovatno će me tu sahraniti, ali ja to ne mogu da prihvatim. Znate kakva je polarizacija, nacionalna i vjerska, to je faktički nemoguće i što da me neko proziva. Ja sam bio u tom ratu, ja sam se za tu državu borio, dao sve što sam imao i na kraju su sve opljačkali, ali to je moja država”, kazao je Halilhodžić i nastavio:

“Tako da sam ja, iako su mnogi željeli da dođem i pomognem, to odbio. Znam da bi politički bilo nemoguće da dođem. Jednom sam rekao da moraš za pomoćnike uzeti hodžu, popa i fratra da zadovoljiš koncenzus politički. Meni je žao što BiH ne napravi veći rezultat. Vidite šta Hrvatska radi i vi ste svi ponosni na nju. Vi niste svjesni koliko je ta selekcija po čitavom svijetu proslavila tu državu zahvaljujući fudbalu. Volio bih da se jednog dana fudbal bolje tretira”, istakao je Halilhodžić.

Halilhodžić je bez posla od augusta prošle godine kada je dobio otkaz na klupi selekcije Maroka. Maroko je odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali je raskinuo ugovor zbog neslaganja s čelnicima tamošnjeg Saveza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,