Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uoči madridskog derbija: Navijači Atletica na mostu objesili lutku s likom i dresom Realovog fudbalera Vinicijusa Jr

Preuzmite sliku

Uoči večerašnjeg gradskog derbija, navijači Atletico Madrida objesili su lutku sa likom fudbalera Real Madrida Viniciusa Juniora na most u blizini protivničkog terena za trening u glavnom gradu Španije.

Navijači su dospjeli na naslovnice portala tako što su lutku u Viniciusovom dresu s brojem 20 objesili s transparentom u crveno-bijelim bojama Atletico Madrida s natpisom “Madrid mrzi Real“.

  • Rukovodstvo Atletico Madrida je saopćilo da osuđuje takve postupke mržnje prema brazilskoj zvijezdi Real Madrida.

    “Takvi akti su apsolutno odbojni i nedopustivi i sramote društvo. Naša osuda svakog čina koji napada dostojanstvo osoba ili institucija je kategorična i bezrezervna“, poručili su iz Atletico Madrida.

    Rukovodstvo španske La Lige je također oštro osudilo djela mržnje i zastrašivanja protiv Viniciusa.

    “LaLiga će, kao i u prošlosti, tražiti istragu o ovom pitanju od strane relevantnih državnih sigurnosnih snaga i tijela, tražeći osude za odgovorne i tražeći najstrože kazne“, navedeno je u saopćenju.

    Real Madrid je sa svoje strane također objavio saopćenje sa oštrom osudom i naveo da je to rasističko ponašanje prema brazilskom fudbaleru.

    “Real Madrid C.F. želi zahvaliti na podršci i izrazima naklonosti primljenim nakon nesretnog i odvratnog čina rasizma, ksenofobije i mržnje protiv našeg igrača Viniciusa“, poručili su iz kraljevskog kluba.

    Real Madrid večeras je domaćin Atletico Madridu u meču četvrtfinala Kupa Kralja koji se igra na stadionu “Santiago Bernabeu“ s početkom u 21 sat.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,