Ulaznice za BiH - Slovačka na crnom tržištu od 60 do 200 KM!
Foto: Tuzlanski.ba

Zenička policija ponovo je najavila akcije na suzbijanju preprodaje ulaznica!

bih-slovaaacka

Ekonomska nauka kaže jednostavno - što je manja ponuda, to je veća potražnja, pa tako ne čudi da je ogromna potražnja nacije od 4 miliona ljudi ludih za fudbalom za ulaznicama za kvalifikacionu utakmicu između BiH i Slovačke koja se igra na stadionu od 12.000 sjedećih mjesta.

Tako ćete za ulaznice na crnom tržištu za meč u petak platiti od 60 KM za južnu tribinu, pa čak do 200 KM za zapadnu tribinu.

Neki prodavači zadovoljavaju se i sa manjom maržom, pa ulaznice za zapadnu tribinu prodaju i po 80 KM, no kako nam kaže jedan od njih, teško da će bilo ko u danima prije utakmice moći kupiti ulaznicu za najbolja mjesta za cijenu ispod 100 KM.

- Živimo u zemlji gdje ne postoji ekonomija, privreda... I ja bih volio da mogu otići ujutro u kancelariju i zaraditi platu kao gospodin, a ne ovako živjeti da malo zaradim od događaja do događaja. Cijene po kojima se preprodaju ulaznice možda jesu visoke za ljude u BiH, ali ne vidim zašto je problem ljudima iz dijaspore platiti 30-40 eura da gledaju našu reprezentaciju. Na kraju krajeva, više plate ulaznice za utakmice u zemljama u kojima žive. - kaže naš sagovornik koji želi ostati anoniman.

Kako saznajemo preprodavači za određeni iznos spremni su čak i rezervisati ulaznice za navijače iz dijaspore koji nekada kupuju pakete i od 50-100 ulaznica.

Zenička policija ponovo je najavila akcije na suzbijanju preprodaje ulaznica, no veliki broj internet oglasa o prodaji ulaznica govori da će i ovaj put na ulaznicama više zaraditi preprodavači nego li NFSBIH.

Sve dok ne napravimo stadion koji zadovoljava potrebe reprezentacije Bosne i Hercegovine i njenih navijača. (Reprezentacija.ba)