Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

UEFA prodala šeicima finale lige prvaka za 2,4 milijarde dolara?

Preuzmite sliku

Evropska fudbalska federacija (UEFA) postigla je obavezujući dogovor s Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata da Abu Dhabi pretvori u jednu od fudbalskih prijestolnica do kraja desetljeća.

Najviše tijelo evropskog fudbala dobit će iznos od 2,4 milijarde dolara za televizijska prava, sponzorstvo i vođenje svojih takmičenja, a što će svoj vrhunac doživjeti proslavom finala Lige prvaka u Abu Dhabiju, sezone 2029-2030. Ovu vijest objavio je španski dnevnik OK Diario.

Navodi se kako tokom posljednjih nekoliko mjeseci, Team Marketing (UEFA-in suradnik za marketing i prodaju) bio zadužen za pregovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, postizanje sporazuma koji će stupiti na snagu sezone 2024/25 i trajat će šest godina.

To je otkrio Eduardo Inda u svom ekskluzivnom odjeljku u El Chiringuito de Jugones.

– UEFA zna da bi 21. decembra mogla izgubiti tužbu koja se vodi na Sudu pravde EU-a u vezi sa Superligom i postigla je dogovor s Abu Dabijem koji će biti sponzor Lige prvaka. Namjeravaju ga učiniti privlačnijim za klubove i izbjeći dezerterstvo u Super ligu – navodi se. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,