Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubjedljivom pobjedom na Koševu ekipa Sarajeva osigurala titulu prvaka BiH

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 4:0 savladali su ekipu Zvijezde 09 u okviru 32. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je pogocima Rahmanovića, Hebibovića, Ahmetovića i Velkoskog već u prvom poluvremenu ovog meča okončalo pitanje prvaka Bosne i Hercegovine, s obzirom da je osvajanjem nova tri boda “bordo” tim kolo prije kraja prvenstva osigurao prvo mjesto na tabeli.

Sarajevo je zaprijetilo već u prvim minutama meča, nakon slobodnog udarca koji je izveo Kapić, a odbranio golman gostiju Erić.

Domaći fudbaleri su imali kontrolu nad loptom, ali nakon početnih prilika nisu ozbiljnije ugrozili gol gostiju do 25. minuta, kada dolaze do vodstva. Strijelac vodećeg pogotka za “bordo” tim bio je Rahmanović, a sudija je nakon gola morao na kratko zaustaviti utakmicu zbog velike bakljade domaćih navijača.

Nakon kraćeg prekida meč je nastavljen, a time i napadi Sarajeva koji su ubrzo ponovo krunisani novim pogotkom. Drugi gol za domaći tim, nakon odličnog ubačaja Tatara, u 30. minutu postigao je Hebibović.

Tri minuta kasnije Sarajevo stavlja tačku na i po pitanju pobjednika u ovom susretu, ali i pitanju novog prvaka Bosne i Hercegovine. Strijelac trećeg pogotka bio je Ahmetović.

Isti igrač mogao je doći i do drugog pogotka u 40. minutu ali nije bio precizan, međutim minut prije isteka regularnog dijela prvog poluvremena Velkoski postiže četvrti gol za Sarajevo, što će se ispostaviti i konačan rezultat utakmice.

Slavlje navijača FK Sarajevo povodom osvajanja “duple krune” u ovoj sezoni je počelo velikom bakljadom u 80. minuti a biće nastavljeno na ulicama glavnog grada. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,