Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Veležu oduševljeni potezom Sloge, fotografija sve govori

Preuzmite sliku

Velež je u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sinoć na svom terenu pobijedio Slogu Meridian sa 4:2, ali glavna tema danas je potez kluba iz Doboja koji je oduševio javnost u našoj zemlji.

Velež je uz podršku svojih navijača uspio da nastavi odličnu seriju i dođe do treće uzastopne pobjede u prvenstvu iako je Sloga pružila veoma dobar otpor.

Rođene nije zaustavila ni jaka kiša, ali ni nestanak električne energije tokom nevremena koje je pogodilo Mostar, te je domaći tim na kraju uspio da slavi sa 4:2 i upiše nova tri boda.

Ipak, glavna tema danas je potez igrača kluba iz Doboja koji je oduševio članove Veleža, a Rođeni su se zbog toga oglasili na društvenim mrežama i otkrili su kakvu stvar su gosti sinoć napravili na stadionu u Mostaru.

“Po završetku sinoćnje utakmice 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, osoblje našeg stadiona Rođeni ostalo je ugodno iznenađeno prizorom kojeg su zatekli u gostujućoj svlačionici.
Dobojlije su, kako to i dolikuje velikom klubu, gostujuću svlačionicu ostavili u besprijekorno čistom i urednom stanju.

Način na koji su se naši sinoćnji gosti iz Doboja ophodili prema imovini Fudbalskog kluba Velež predstavlja primjer sportskog ponašanja i uzajamnog poštovanja dva kluba bogate tradicije.

U utakmici koja je obilovala uzbuđenjima, Rođeni su uz hat-trick raspoloženog Nermina Haskića, te jednim golom Adnan Džafića ostvarili sigurnu pobjedu rezultatom 4:2 i na najbolji način “ovjerili” pobjedu sa gostovanja u Konjicu.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje se ekipi FK Sloga Meridian na lijepom gestu koji zasigurno može poslužiti kao primjer svim bh. sportskim kolektivima i želi im puno sportske sreće u nastavku takmičenja”, navodi se u objavi Veleža.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,