Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Kataru opljačkali novinarku, policija tražila od nje da odabere kaznu

Preuzmite sliku

Samo što je počelo Svjetsko prvenstvo u Kataru, odmah su mu se dopisale i neke kontroverze. Od potencijalno namještenog prvog kola, na red je došao i skandal vezan sa novinarima, pošto je jedna osoba iz Argentine opljačkana na ulici.

Argentinska voditeljka Dominik Mecger je opljačkana dok je vodila program na ulici, međutim, tu nije kraj čitave priče.

Dominik je opljačkana dan pred početak Svjetskog prvenstva, dok je snimala prilog za svoju “TN Televiziju”, kada joj je neko izvukao novčanik iz torbe, što je ona tek kasnije primjetila, piše Telegraf. Ova novinarka je ispričala i šta ju je zateklo kada je stigla u policijsku stanicu.

“Policija je tu, u blizini mjesta gdje se fanovi okupljaju. Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi dio gde se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da riješe slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u dio gdje su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca”, kazala je ona.

Pošto se nije susrela ni sa čim sličnim, ona je istakla da je u prvi mah mislila da se radi o nesporazumu, ali su joj pojasnili.

“Nisam razumjela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumijemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca. Odgovorila sam da zaista ne želim da se stavljam u takvu poziciju i da ne mogu ja da odlučujem o takvim stvarima i da nisam sudija”, izjavila je novinarka.

Kasnije su policajci uzeli podatke od ove novinarke i rekli da će je o svemu blagovremeno obavjestiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,