Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U 83. godini preminuo bivši fudbaler Slobode Slavko Brandalik

Preuzmite sliku

U Tuzli je u 83. godini preminuo Slavko Brandalik, fudbaler Slobode iz perioda šezdesetih godina.

Igrao je u generaciji Nazifa Šehića, Slavka Čurka, Franje Kiša, Ekrema Meškovića, Mire Markovića, Drage Komušanca, Ilije Radića, Ibrahima Hadžiefendića, Mire Milovanovića Česmena, Mome Radovića, Faruka Pašića, Brace Bevande, Alije Uščuplića i drugih koji su šezdesetih godina krčili put ka drugom ulasku u Prvu ligu Jugoslavije.

 • Slavko Brabdalik skoro cijeli životni vijek proveo je na odgovornim poslovima u “Autosaobraćaju” Rudnika Kreka, gdje je i vodio malonogometnu ekipu na Radničkim-sportskim igrama u Tuzli.

  Posljednji ispraćaj pok. Slavka Brandalika obavit će se u ponedjeljak, 19. aprila, ispred Komemorativnog centra u Tuzli, u vremenu od 13:30 do 14 sati, a ukop je predviđen na Rimokatoličkom groblju Borić u Tuzli.

  ‘S tugom i bolom obavještavamo sve da je naš nekadašnji fudbaler Slavko Brandalik preminuo u 83. godini života. Slavko je bio član sjajnih generacija Crveno – crnih iz 60 – tih godina prošlog vijeka. Generacija koje su pravile veliki zamah da FK Sloboda u budućnosti postane stabilan prvoligaš. FK Sloboda ovim putem porodici i prijateljima našeg Slavka upućuje iskrene izraze sućuti. Počivaj u miru…Tvoja crveno-crna porodica💔🖤” – naveli su iz FK Sloboda.

  S tugom i bolom obavještavamo sve da je naš nekadašnji fudbaler Slavko Brandalik preminuo u 83. godini života. Slavko je…

  Objavljuje FK Sloboda TuzlaNedjelja, 18. travnja 2021.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje