Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City se plasirala u osminu finala Kupa BiH sigurnom pobjedom protiv Modriče

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su u gostima u sklopu šesnaestine finala Kupa BiH savladali Modriču rezultatom 5:2. 

Uoči ovog duela, Tuzlaci su bili veliki favoriti, što su na kraju i potvrdili na terenu, te nisu dopustili protivniku da napravi bilo kakve iznenađenje.

Od prve minute je bilo jasno da je ekipa Dragana Jovića krenula sa napadima, a prvu ozbiljniju priliku je Ajdin Nukić pretvorio u pogodak.

Igrala se 33. minuta kada je na semaforu bilo 0:2, a svoju mrežu je zatresao Omerhodžić, koji je postigao nesretan autogol. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova i Tuzlaci su nakon 45 minuta imali vodstvo od dva gola razlike.

Početkom drugog poluvremena, a u periodu od 52. minute, pa do 56., Tuzlaci su uspjeli da postignu još dva pogotka. Prvo je bizaran autogol postigao Jovan Nikić, a onda je u igru ušao Harun Karić i upisao se u listu strijelaca.

Nakon gola Karića, ponovo se zatresla mreža domaće ekipe. Ovaj put je pogodak postigao Eleouet. U 78. minuti, Modriča je dobila penal. Gavrić je napravio faul, a prethodno je u šesnaestercu Tuzlaka oboren Živković.

Barcola je odbranio udarac igrača Modriče, ali je Kostadinović uspio u nastavku akcije da postine pogodak. Dvije minute kasnije, Kuljanin je izašao sam ispred gola Tuzlaka, a onda je na rutinski način poslao loptu u protivničku mrežu za konačnih 2:5.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,