Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla City: Najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika jedinice za javni redi i mir MUP-a TK

Preuzmite sliku

Za vikend je na Tušnju odigran gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Međutim, nakon utakmice u centru pažnje bh. javnosti bio je incident koji se desio za vrijeme utakmice. Kako je saopštio MUP TK tokom meča došlo je do narušavanja javnog reda i mira nakon čega je reagovala i policija.

Objavljeno je da su nakon svega uhapšene dvije osobe koje su bile u pratnji prvog čovjeka Tuzla Cityja, Azmira Husića, a nakon svega odlučio je da se oglasi i tuzlanski klub zvaničnim saopštenjem.

“Prije svega najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika jedinice za javni redi i mir MUP-a TK zbog prekomjerne upotrebe sile bez ikakvog valjanog razloga prema osobama iz naše delegacije, zbog čega ćemo tražiti zaštitu i pravnim putem. Naime, tokom cijele utakmice prvi čovjek klub gospodin Azmir Husić i delegacija našeg Kluba je verbalno vrijeđana od primitivnih pojedinaca, na što niko od pripadnika policije niti obezbjeđenja utakmice nije reagovao. Također, gostujućoj delegaciji nije omogućen fizički odvojen izlazak sa stadiona u odnosu na publiku zbog čega je i došlo do bliskog kontakta i incidenta koji su prouzrokovali pojedini primitivci koji sebe nazivaju „navijačima“ Slobode a ustvari se radi o „mrziteljima“ FKTuzla City.

Vezano | Dvije osobe uhapšene za vrijeme utakmice Sloboda – Tuzla City

Pravi sportisti u Tuzli i navijači Slobode dobro znaju koliko je gospodin Azmir Husić u dosadašnjem svom djelovanju pomogao rad ovoga Kluba i da nije zaslužio takvo ponašanje i potpuno je nejasan taj animozitet pojedinaca u Tuzli prema populaciji koja je preživjela genocid i nastavila da živi i radi u Tuzli.

FKTuzla City je klub koji je osnovan 1955.godine pod nazivom Sloga, kao što je i prvobitan naziv F.K.Sloboda bio Gorki, tako da Tuzla i Tuzlaci trebaju biti ponosni da imaju dva kluba u najvišem rangu takmičenja i koji u svom radu jako dobro sarađuju a da rivali samo trebaju biti na sportskom terenu onih 90 minuta.

FKTuzla City je ponosan da u svojim redovima ima članove različite nacionalnosti i da kvalitet sportista i ljudi ne mjerimo po tome odakle je čije porijeklo.

Ponosni smo i na to da u našim redovima radi više od 200 djece kojima je omogućen potpuno besplatan trenažni proces u jako dobrim uslovima i sa kvalifikovanim trenerima i da ne mjerimo kvalitet djece i njihovih roditelja po tome kako se zovu i odakle im je porijeklo, nego želimo da od njih stvorimo dobre sportiste i još bolje ljude od kojih će cijelo društvo imati koristi”, navodi se u saopštenju Tuzla Cityja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje