Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak žrijeb za Rijeku, Hoffenheim i Liverpool za ulazak u Ligu prvaka

Preuzmite sliku

Ibrahim Šehić i njegov Qarabag za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka borit će se s danskim FC Kopenhagenom, odlučeno je današnjim žrijebom u Nyonu. Jozo Šimunović koji je nedavno dobio pasoš BiH sa svojim će Celticom igrati protiv Astane, za koju igraju Mario Aničić i Srđan Grahovac.

Istanbul Edin Višće nije imao sreće, u zadnjoj fazi kvalifikacija ih čeka Sevilja, dok će Maribor Jasmina Mešanovića na putu u grupnu fazu LP za protivnika imati izraelski Hapoel Beer-Sheva. Ermin Bičakčić i njegov Hoffenheim igrat će protiv slavnog Liverpoola.

Današnjim žrijebom play-offa Lige prvaka u Nyonu odlučeno je da će Rijeka u posljednjem pretkolu prije ulaska u grupe najelitnijeg svjetskog klupskog takmičenja igrati protiv – Olympiacosa.

Prva utakmica na rasporedu je 15./16. avgusta u Grčkoj, a uzvrat sedam dana kasnije, 22./23. avgusta na Rujevici. Pobjednik ulazi u grupe Lige prvaka.

Najgori je to mogući izbor za ekipu Matjaža Keka. Olympiacos je bio najjača ekipa u žrijebu, i ekipa za koju igra bh. internacionalac Zoran Kvržić definitvivno nije imala sreće.

Parovi play-offa Lige prvaka

Qarabag – Kopenhagen

APOEL – Slavia Prag

Olympiacos – Rijeka

Celtic – Astana

Hapoel Beer-Sheva – Maribor

Basaksehir – Sevilla

Young Boys – CSKA Moskva

Napoli – Nice

Hoffenheim – Liverpool

Sporting – FCSB

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje