Sunce probilo iznad Žiline: Slovački navijači pokušavaju otkupiti ulaznice od gostiju iz BiH!
Foto: Tuzlanski.ba

Nisu griješili slovački meteorolozi u prognozama kiše za posljednja dva dana u Žilini, no na sreću čini se kako su danas napravili manju grešku, obzirom da se kroz guste oblake iznad ovog slovačkog grada sat prije podneva probilo sunce

navijaci0a

U Žilini je vanredno stanje. Ponukani lošim iskustvima sa navijačima drugih reprezentacija i klubova koji su dolazili u ovaj grad i skoro pa redovno pravili izgrede, žilinski ugostitelji zatvorili su većinu kafića i restorana i ne planiraju ih otvoriti sve dok navijači naše reprezentacije ne napuste grad.

Pored propusta slovačkih ugostitelja koji bi zasigurno bez puno problema u radu zaradili mnogo novca na našim navijačima, Žilina nam je ponudila još jedan fenomen do sada neviđen na gostovanjima naših reprezentacija.

Naime, slovački navijači na svakom koraku vrbuju goste iz Bosne i Hercegovine da im prodaju njihove ulaznice, kako bi večeras na stadionu "Pod Dubnom" bodrili reprezentaciju Slovačke.

Očigledno je pobjeda Slovaka protiv Zmajeva u Zenici vratila povjerenje domaće javnosti u njihovu reprezentaciju, te jako žale za činejnicom što će tribine na večerašnjoj utakmici gotovo pa u potpunosti biti ispunjene gostujućim navijačima.

Oko 17 sati u Žilinu bi trebala pristići i posljednja veća skupina naših navijača, te bi u tom trenutku broj Bosanaca i Hercegovaca koji su došli u ovaj slovački grad gledati utakmicu Zmajeva iznosio više od 7.000. (Reprezentacija.ba)