Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Subašić: “Modrić mi je preko Srne poručio kako da branim penal Ramosu” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Reprezentacija Hrvatske nakon preokreta savladala je aktuelnog prvaka Evrope selekciju Španjolske rezultatom 2:1 i tako potpuno zasluženo osvojila prvo mjesto grupe “D”.

Iako su nastupili bez nekoliko standardnih reprezentativaca popularni Vatreni slavili su veliku pobjedu golovima Kalinića i Perišića. Vodeći pogodak za Španiju postigao je Morata.

Ključni trenutak susreta dogodio se u 72. miniti kod rezultata 1:1. Glavni sudija meča dosudio je penal za Crvenu furiju, a loptu na bijelu tačku namjestio je kapiten Ramos.

U tim trenutcima Luka Modrić je sa klupe došapnuo Dariju Srni kako bi Danijel Subašić trebao da brani taj penal. Srna je dotrčao do Subašića prenio mu savjet Modrića i penal je bio odbranjen.

Penali su lutrija. Isto kao što smo protiv Češke imali penal. Malo sam pričekao i odbranio. Bili smo super iako su nam nedostajali glavni igrači. Vidi se da svi ginu. Srna mi je šapnuo da mu je Luka rekao da pričekam Ramosa i odem u svoju desnu stranu“, kazao je Subašić reporteru HRT-a.

Svoj komentar nakon meča dao je i napadač Nikola Kalinić koji je pogodio za 1:1.

Bio je dobar centaršut. Perišić je pogodio pravo mjesto. Bilo je teško jer su oni svjetski i evropski prvaci. Pokazali smo odličnu igru. Oni su igrali u najboljem sastavu, a mi ne. To znači da im nije bilo svejedno igrati sa nama. Svaku ekipu možemo pobijediti. Mislim da smo među velikim favoritima”, kazao je Kalinić.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv trećeg tima iz grupe B (Slovačka), E ili F. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,