Stevanović odbio poziv pa se oprostio: S ponosom sam nosio dres BiH, mjesto prepuštam mlađima
Foto: Tuzlanski.ba

Miroslav Stevanović poslije 12 godina igranja u nacionalnom dresu završio je karijeru u reprezentaciji Bosne i Herceogovine.

Stevanović je za reprezentaciju BiH odigrao 33 meča i postigao tri pogotka. Debitovao je krajem maja 2012. u mandatu Safeta Sušića.

- Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima. Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani - napisao je Stevanović na društvenim mrežama.

- Hvala vam za sve! Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono što sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum. Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha - zaključio je Stevanović.

Podsjetimo, Sergej Barbarez, selektor Zmajeva planirao je uvrstiti na spisak ovog fudbalera za utakmice protiv Engleske i Italije, ali je igrač švicarskog Servettea zahvalio na pozivu.
Stevanović je treći Zmaj koji se oprašta nakon kvalifikacija za EURO i baraža za EURO. Prije su to učinili Ibrahim Šehić i Miralem Pjanić.