Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spremni podići pehar nakon 33 godine: Euforija trese cijeli Napulj kao u doba Maradone

Preuzmite sliku

Premda Napoli sedam utakmica prije kraja prvenstva ima čak 17 bodova više od Lazia, Luciano Spalletti smiruje euforiju koja trese grad podno Vezuva.

“Moramo još pričekati prije nego što otvorimo šampanjac, nije gotovo,” rekao je Spalletti za DAZN.

Napoli je u derbiju 31. kola u Torinu porazio Juventus sa 1-0 i sasvim se približio osvajanju “scudetta”, prvog nakon 1990.

“Bila je to važna pobjeda na putu do konačnog slavlja. Kada dobijete ovakav meč u nadoknadi vremena, sreća je još veća,” dodao je 64-godišnji stručnjak.

“Čestitao sam igračima jer su igrali dobro, nije bilo lako samo nekoliko dana nakon žaljenja zbog ispadanja iz Lige prvaka.”

“Partenopei” bi već idućeg vikenda mogli proslaviti titulu. Ako Napoli u subotu pobijedi Salernitanu, a Lazio dan kasnije ne svlada Inter, priči će biti kraj.

Napoli bi u tom slučaju imao nedostižnih 20 ili 19 bodova više zavisno od rezultata susreta na San Siru, a do kraja prvenstva ostalo bi u igri 18 bodova.

Napoli je u svojoj historiji tek dva puta bio talijanski prvak, oba puta na krilima Diega Armanda Maradone (1987, 1990), dok Spalletti nikada nije osvojio naslov Serie A.

Dva puta je bio ruski prvak sa Zenitom, ima i dva talijanska Kupa s Romom, a sada ga čeka i najveći trenutak karijere.

“Ovdje je za mene bio teži put nego za druge koji su počeli s višeg nivoa, one koji su svojim igračkim karijerama stekli poštovanje i imali priliku voditi vrhunsku ekipu od samog početka,” kazao je Spalletti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje