Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Španski mediji objavili nove detalje u slučaju silovanja djevojke za koje je optužen Dani Alves

Preuzmite sliku

Španski i brazilski mediji objavili su nove detalje u slučaju silovanja djevojke (23) koje je 30. decembra prošle godine u noćnom klubu Sutton u Barceloni navodno počinio Dani Alves (39). Djevojka ga je dva dana kasnije prijavila policiji, a nakon što je optužen za teško kazneno djelo, Dani Alves je nekoliko puta mijenjao iskaz.

Zbog toga ga je, pišu Španci, istražni sudac odlučio zadržati u pritvoru. S druge strane, žrtva napada je i na policiji i pred sucem dala identičan iskaz.

Alves u tri dana dao tri potpuno različita iskaza

Alves je na policiji izjavio da se nije dogodilo baš ništa između njega i djevojke te da je uopće ne zna. Rekao je da je jedina poveznica što su u isto vrijeme bili u noćnom klubu, ali da je on tamo bio jako kratko. Međutim, nakon što je po davanju iskaza na policiji uhapšen, pred sucem je dao dva različita iskaza.

U prvom je naveo da je djevojku u WC-u VIP dijela kluba zatekao slučajno kada je ušao u toalet, nakon čega je ubrzo izašao iz prostorije te da je taj njihov kratki susret bio jedini kontakt između njih. U drugom iskazu je tvrdio suprotno: da je s djevojkom u WC-u kluba imao seksualni odnos uz njen pristanak. 

Nadzorne kamere i iskazi svjedoka srušili Alvesove laži

Španski Periodico piše da snimke nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi te da je suočen s njima Alves promijenio iskaz. Na njima se vidi da su Alves i žrtva napada bili u WC-u u isto vrijeme i to 15 minuta. To je daleko više od onoga što je tvrdio Alves i tačno onoliko koliko od početka tvrdi djevojka. Također, iskazi svjedoka pobijaju Alvesov.

Prijatelji napadnute djevojke i konobar kojeg je Alves poslao da ih pozove za njegov stol, odmah su na policiji izjavili da je Alves prišao djevojci. Međutim, Periodico navodi da je ubrzo postao nasilan. “Čvrsto ju je uhvatio za ruku i zahtijevao od nje da ga primi za međunožje. To je napravio dva puta, uprkos tome što mu je pružala otpor.

Oteo je djevojku, tukao, bacio i silovao

Djevojka tvrdi da ju je Alves zatim uhvatio za ruku i odvukao u WC. Kaže da je od tamo pokušala pobjeći, ali da je Alves zatvorio vrata i spriječio je u tome.”

Slijedi opis gnjusnog čina: “Žrtva je izjavila da joj je Alves podignuo haljinu, tražio od nje da kaže da je njegova ‘mala kurva’ i prisilio ju je da sjedne na njega. Zatim ju je ošamario, bacio na pod i penetrirao u nju dok nije ejakulirao. Zatim joj je rekao da pričeka dok on ne izađe iz WC-a“, piše Periodico.

Alves je u Barceloni bio na sprovodu punice

Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 4 do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim. Brazilska legenda Barcelone i najtrofejniji fudbaler u historiji, u katalonsku prijestolnicu je krajem prošle godine inače došao na sprovod svoje punice te se u to vrijeme dogodio napad zbog kojeg je optužen i pritvoren.

Silovana djevojka ne želi novac

Djevojka koja je žrtva napada inzistira na tome da ne želi nikakvu odštetu za traumu koju je pretrpjela i da joj je jedini motiv zadovoljenje pravde. Alves je u vrijeme napada bio igrač meksičkog Pumasa, koji ga je otpustio odmah nakon što je optužen za silovanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,