Olimpijski stadion u Berlinu večeras je bio poprište velikog obračuna nogometnih selekcija Španije i Engleske u finalu Evropskog prvenstva, a pobjedom 2:1 Španija je osvojila titulu prvaka Evrope. 

Foto: Anadolu Agency

U 12. minuti prva sjajna prilika za Španiju. Williams je lijepo prošao po strani i došao gotovo do peterca Engleza, ali u posljednji tren je izblokiran.

U 45. minuti prva ozbiljna šanska za Englesku. Bellingham je oduzeo loptu Špancima na 25 metara od gola, a na kraju je Kane izblokiran u posljednji čas. 

Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0. 

Nastavak u znaku Španije. U 47. minuti velika radost Španskih navijača. Nico Williams je pogodio iskosa s lijeve strane, a Yamalu se piše asistencija, nakon što mu je proslijedio loptu.

Španija je imala i sjajne prilike preko Olma, Moratei Williamsa ali se rezultat nije mijenjao sve do 73. minute. 

Palmer je šutirao s 20 metara, loptu malo skreće Zubimendi i vara Simona. Engleska je poravnala rezultat na 1:1 i vratila se u igru. 

Kada su svi na tribinama očekivali da će se pobjednik tražiti kroz produžetke novi šok. 

U 86. minuti ponovo vodi Španija! Oyarzabal je sjajno pogodio nakon ubačaja Cucurelle s lijeve strane! Zasluženo vodstvo Furije.Španija prvak Evrope

U 90. minuti velika prilika za Engleze da izbore prdužetak. Promašili su  tri puta glavom. Simon je odbranio dva puta, a onda lopta ide preko gola!

Sudija svira kraj a Španija zasluženo postaje novi prvak Evrope, po četvrti put!