Spalletti mijenja formaciju, promjene najavio i Barbarez
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon mršavih 0:0 u Bologni prije Turske od neki dan, Italija protiv Bosne i Hercegovine večeras želi napraviti ljepšu uvertiru za EURO 2024.

Talijanski novinari ipak najavljuju kako će Spalletti još eksperimentisati protiv BiH.

Navodno trebalo bi da isproba formaciju sa tri igrača u zadnjoj liniji. Italija u njegovom mandatu igra 4-2-3-1. Štampa u Italiji piše i o nešto “normalnijem” sastavu nego što je to bio protiv Turske.

Italija se očekuje u ovom sastavu Donnarumma; Darmian, Buongiorno, Calafiori; Cambiaso, Cristante, Fagioli, Dimarco; Raspadori, Pellegrini; Scamacca.

Sa druge strane Sergej Barbarez neće mijenjati puno, ali će sigurno mijenjati jer će mu nedostajati dva startera iz Engleske – Vasilj i Radeljić.

“Nećemo puno mijenjati jer nismo pobornici promjena. Bit će nekih rokada, ali sistem igre i način ćemo pokušati zadržati jer vjerujemo da idemo u pravom pravcu” rekao je Barbarez uoči utakmice.

Protiv Engleske smo igrali u sastavu: Vasilj, Bičakčić (od 74. Mujakić), Ahmedhodžić (82. Muharemović), Radeljić (od 74. Hadžikadunić), Gazibegović, Katić, Tahirović, Gigović (82. Burnić), Šarić (63. Huseinbašić), Hajradinović, Demirović (od 74. Tabaković).

Na raspolaganu ima sljedeće igrače:

Golmani: Pirić, Hadžikić

Odbrana: Hadžikadunić, Bičakčić, Ahmedhodžić, Mujakić, Katić, Muharemović, Gazibegović

Vezni red: Šarić, Tahirović, Huseinbašić, Gigović, Burnić, Šošić, Hajradinović

Napad: Demirović, Tabaković

Mogući sastav BiH: Prcić, Bičakčić, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Gazibegović, Katić, Tahirović, Gigović, Huseinbašić, Hajradinović, Demirović.