Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju dočekuje Jedinstvo: “Očekujemo podršku, pobjedu i nove bodove”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode su na odličan način započeli sezonu u Prvoj ligi FBiH pobjedom protiv Rudara iz Kaknja. Konačan rezultat utakmice je bio 3:2.

Već sutra u 2. kolu Prve lige FBiH, crveno-crni na Tušnju dočekuju Jedinstvo iz Bihaća. Iz tabora Slobode najavljuju da ne očekuju lagan susret ali da vjeruju u novu pobjedu.

  • Prvi pomoćnik Zlatana Nalića, Darko Mitrović na press konferenciji je najavio utakmicu, te pozvao navijače na Tušanj:

    “Sutra igramo protiv Jedinstva iz Bihaća, imali su određenih problema, kasno su krenuli sa pripremama, njihov remi na domaćem terenu ne treba da nas zavara i iznenadi, neće biti lak zalogaj, imat će odlične uslove za igru i sjajan ambijent. Kada smo mi u pitanju, u timu je dobra atmosfera, momci su nastavili da rade kao i prethodni period, nema oscijalacija, kompletni smo, vraća se Hasanović koji je odradio suspenziju. Želimo ispraviti stvari iz prošle utakmice, kada je u pitanju početak susreta, da izbjegnemo grč da postignemo pogodak prvi i na vrijeme. Prije devet godina ovdje je bila utakmica koja je odlučivala prvaka Prve lige FBiH, tada je oboren rekord posjećenost na ovom stadionu. Očekujemo i ovaj put da publika dođe i da nas podrži kako bi ostvarili novu pobjedu, osvojili nove bodove i kako bi ostvarili naš cilj, a to je povratak u Premijer ligu BiH.”

  • Kenan Delić je u susretu protiv Rudara iz Kakanja, bio jedan od najboljih pojedinaca, nakon njegovog ulaska u igru crveno-crni su uspjeli preokreniti rezultat, nova tri boda očekuje i u sutrašnjem susretu:

    “Sigurno da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Jedinstva, imaju par dobrih pojedinaca u svojim redovima. Kada smo mi u pitanju, atmosfera je odlična u timu, spremni smo svi i želimo sutra tri boda i pobjedu, pozivam navijače da dođu da nas podrže u što većem broju i vjerujem da ćemo na kraju svi zajedno slaviti” navodi Delić. (Foto: Blicko Junior | FK Sloboda)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje