Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda na Tušnju dočekuje Bratstvo: “Vjerujemo u sebe, moramo zgrabiti pobjedu za mirnu završnicu prvenstva”

Preuzmite sliku

Ukonferencijskoj sali stadiona Tušanj održana je redovna konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 28. kola Prve lige Federacije BiH između FK Sloboda i NK Bratstvo Gračanica.

Predstavnicima medija obratio se pomoćni trener FK Sloboda Tuzla, Darko Mitrović koji poručuje da je stručni štab svjestan važnosti naredne prvenstvene utakmice, te da pripreme za ovu utakmicu još uvijek traju i da će se utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno.

“Pred nama je ekipa Bratstva s kojom igramo u nedjelju. Radi se o ekipi koja ima dobar individualni kvalitet, koja je u drugom dijelu sezone taj individualni kvalitetu uspjela da spoji u timsku igru što pokazuju postignuti rezultati na terenu tako da su u 12 utakmica osvojili 30 bodova što je izuzetno veliki uspjeh. Mi smo ove sedmice imali vanredno kolo, imali smo malo duži put. Nismo imali vremena za treninge,već samo regeneraciju i vodni trenizi. Iako smo prethodne dvije utakmice odigrali dobro, nemamo krizu igre, ali nismo uspjeli iskoristiti veliki broj šansi koje smo kreirali da prilike pretvorimo u golove. Međutim, to nas nije pokolebalo, i dalje vjerujemo u sebe i da ćemo te situacije u budućnosti ubilježiti golovima i upisati tri boda koja su nam u utakmici protiv NK Bratstvo od izuzetnog značaja. Primakli smo se kraju sezone, došli smo na korak do konačnog cilja i moramo biti svjesni toga i zgrabiti tu pobjedu kako bismo obradovali naše navijače i mirno ušli u završnicu prvenstva”, poručio je Darko Mitrović.

  • Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab FK Sloboda Tuzla ne može računati na kartoniranog Muminovića i Dervišagića.

    Kenan Dervišagić i Azir Muminović nemaju pravo nastupa u narednoj utakmici zbog akumuliranih kartona, dok su svi ostali igrači dostupni i biće u konkurenciji za utakmicu protiv NK Bratstvo, izjavio je pomoćni trener FK Sloboda Tuzla”, Darko Mitrović.

    Prisutnim predstavnicima medija obratio se fudbaler Srđan Vulić koji je pružio odličnu partiju na protekloj utamici u Tomislavgradu.

    “Što se tiče mojih saigrača i ukupnog ambijenta u svlačionici mogu potvrditi da je atmosfera odlična, kao što je od prvog dana i prvog kola. Momci su maksimalno fokusirani i predani radu i dajemo sve od sebe i vjerujem da ćemo naš trud dokazati na terenu”, izjavio je Srđan Vulić koji poziva navijače da podrže Svetinju.

    “Ova utakmica može nam poslužiti da se dodatno približimo plasmanu u premijer ligu. Ispred nas je važna utakmica i pozivam navijače da dođu na stadion i da nas podrže kako bismo ostvarili pozitivan rezultat, poručio je fudbaler Slobode”, Srđan Vulić.

    Utakmica 28. kola Prve lige Federacije BiH igra se u nedjelju na stadionu Tušanj s početkom u 17:30 sati. Ulaznice za utakmicu dostupne su u CD shopu Mido i UG Prijatelji FK Sloboda, te na biletarnici stadiona Tušanj na dan utakmice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,