Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda danas protiv Mladosti u Kupu FBiH: “Snaga tima je kad osvojiš bodove uprkos lošem danu”

Preuzmite sliku

Nakon osvajanja nova tri boda u Gradačcu u sklopu utakmice 5. kola 1. lige FBiH, fudbaleri Slobode takmičenje nastavljaju u 2. kolu Kupa FBiH u kojem će snage odmjeriti sa ekipom FK Mladost DK.

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba “Sloboda”, Zlatan Nalić, osvrnuo se na proteklu utakmicu protiv Zvijezde u kojoj je njegova ekipa pokazala snagu i želju za osajanjem bodova.

“Uspjeli smo sa teškog gostovanja donijeti tri velika boda protiv Zvijezde Gradačacu izuzetno iscrpljujućoj utakmici za oba tima. Snaga tima  nije kada sve ide perfektno i kada pobjeđujes lako. Snaga tima je upravo kada osvojiš bodove uprkos lošem danu gdje slabo šta funkcioniše. Ipak, da se ne ponavljam, fudbal su bodovi, a ta utakmica je prošlost”, izjavio je Nalić koji se dotakao i narednih utakmica koje će Sloboda odigrati u relativnom kratkom razmaku.

“U početku smo jedne paklene sedmice gdje igramo tri utakmice u šest dana i to u dnevnom terminu na 35 stepeni. Mi smo već od nedjelje od 19:15 svim snagama okrenuti protivniku kojeg imamo u Kupu, dakle Mladost Doboj Kakanj i utakmici koja se igra danas u 16:00. Dakle još jedna utakmica u nehumanom terminu, u 16 sati na 35 stepeni. Mi naš cilj imamo i trudimo se da ga ostvarimo ispravnim pristupom u svim utakmicama. Samo informacije radi, dva dana poslije toga igra se utakmica sa Stupčanicom koja je finale polusezone u ovom trenutku, ali o toj utakmici razmišljamo tek nakon Mladosti”, kaže Zlatan Nalić koji ističe da postoje velika očekivanja.

“Očekivanja su velika i svi ih moramo poštovati. To poštuju navijači, to radi i Uprava, to radi stručni štab, to rade i igrači”, zaključio je šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Podsjećamo, utakmica u okviru Kupa FBiH između Slobode i Mladost DK igra se danas, 13. septembra, u 16 sati na stadionu MGM Farm u Doboju kod Kaknja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje