Foto: Tuzlanski.ba

Prvi je dan Evropskog prvenstva u fudbalu. Euro počinje utakmicom domaćina Njemačke i Škotske, koja se od 21 sat igra na Allianz Areni u Münchenu.

Mada, centar trećeg najvećeg grada u Njemačkoj više izgleda poput Glasgowa ili Edinburgha jer su ga okupirali deseci hiljada škotskih navijača koji, naravno, ispijaju hektolitre piva.

Škoti caruju i čuvenim ili zloglasnim Hofbräuhausom u Münchenu, gdje je Hitler držao vatrene govore uspinjući se na vlast i koji se smatra mjestom na kojem je začet nacistički pokret. Sada je to turistička meka onih koji uživaju u bavarskim specijalitetima.

Fešta u pivnici i umalo tragedija u podzemnoj

Reporteri Telegrafa svjedoče kako su tamo zavladali Škoti koji, lupajući litarskim kriglama piva, pjevaju "No Scotland, no party", a neki od njih su se toliko napili da ih je izbacilo osiguranje. Isto se dogodilo i Škotu koji se nasred pivnice skinuo do pasa.

Show Škota u pivnici pogledajte OVDJE

I dok je tamo prošlo bez velikih incidenata, na stepenicama koje vode u podzemnu željeznicu gotovo je došlo do tragedije. Jedan alkoholizirani Škot je, prema priči očevidaca, pao na glavu. S obzirom na to i veliku količinu krvi koja mu je išla iz rane, mnogi su mislili da je pad fatalan. Srećom, blizu je bila ekipa hitne pomoći koja je brzo došla i pobrinula se za njega. (Foto: Telegraf.rs | Index.hr)