Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u Fudbalskom savezu Srbije: Piksi optužen da je uzeo milione eura

Preuzmite sliku

Izvršni odbor srbijanskog nogometnog saveza održao je sjednicu na kojoj je član odbora Novica Tončev javno napao trenera Dragana Stojkovića Piksija i predsjednika Nenada Bjekovića. Tončev je na sjednici izjavio da je Piksi dobio bonus od milion i po eura.

Dodao da je Bjeković dobio 350 hiljada eura. Zatražio je da se dostavi izvještaj o troškovima srbijanske delegacije u Kataru. Te da se ispita po kojim je kriterijima sastavljena, javlja Nova.rs.

Prije svega toga je tražio da se na dnevni red stavi rasprava o brojnim nepravilnostima, između ostalog, „utvrdivanje no osnovu kojih kriterijuma je sastavIjena delegacija FSS koja je putovala u Katar, kao i da se dostavi izvještaj o troškovima njihovog boravka“.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu ispala u skupini. Završila je iza Brazila, Švicarske i Kameruna uz učinak od jednog osvojenog boda. Njezin boravak u Kataru obilježili su seks-skandali u kojima su, navodno, sudjelovali i neki od Stojkovićevih reprezentativaca.

Piksi još uvijek nije se oglasio na ovu temu.

Dragan Stojković Piksi je jugoslovenski i bivši fudbaler, fudbalski trener, te aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Rođen je 3. marta 1965. godine u Nišu. Sa suprugom Snežanom ima kćerke Andreu i Anju, te sina Marka. Stojković je tokom igračke i trenerske karijere živio u Francuskoj, Italiji, Japanu i Kini. Odnedavno živi i radi u Beogradu.

Prve fudbalske korake je napravio u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša. Neupitan talenat primjetili su skauti Crvene zvezde, sa kojom je 1986. godine potpisao ugovor. U crveno-bijelom dresu Piksi je dva puta osvojio Prvenstvo Jugoslavije, a jednom Kup Jugoslavije.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje