Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sigurdsson: Naravno da smo autsajderi, pa naša država je iste veličine kao i Leicester

Preuzmite sliku

 Island je u posljednjim minutama utakmice protiv Austrije stigao do pobjede i tako osigurao osminu finala Eura u koju ide s drugog mjesta. Tamo ih čeka Engleska, a Gylfi Sigurdsson priznaje da je njegova reprezentacija u toj utakmici veliki autsajder.

Njihov je uspjeh još značajniji ako za primjer uzmemo činjenicu da se radi o državi koja broji samo 323 hiljade stanovnika, sedam hiljada manje nego Leicester, grad engleskog prvaka.

Mislim da jesmo. Naša je država iste veličine kao i Leicester!,” odgovorio je Gylfi Sigurdsson na pitanje novinara je li njegova reprezentacija autsajder protiv Engleske.

 “Znamo da su oni jako dobra momčad, mlada i iskusna, mi smo autsajderi.

I ranije smo igrali protiv velikih momčadi. Portugala, Holandije, Češke i Turske, odigrali smo mirno i odradili posao. Na nama nije nikakav pritisak.

Englezi nemaju puno slabih strana. Kvalificirali su se kao drugi u teškoj skupini, a nisu igrali najbolje što mogu – to će vjerojatno tek doći.

Morat ćemo se jako puno braniti protiv njih, ali smo već pokazali da smosposobni za to,” zaključio je Sigurdsson. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,