Sergej Barbarez: Materijala ima za raditi, ima lidera koji će nam pomoći u budućnosti
Foto: Tuzlanski.ba

Naša reprezentacija je ubilježila poraz od Engleske na debiju selektora Sergeja Barbareza koji se nakon meča obratio medijima.

U uvodu je selektor dobio čestitke novinara za debi, pohvale za pristup igri naše reprezentacije protiv jakog protivnika, a onda i pitanje sa čime nije zadovoljan.

"Možda ta neka zadnja dva gola, možda i ovaj penal, prejeftino. Uzrok zadnja dva gola je ogromna trka, izgubili smo snagu, junski je termin i završetak je prvenstava. Neki su imali veću pauzu. Mnogo dobrih stvari iako rezultat možda za mene malo i previsok, ali moram reći da sam ponosan na ono što sam vidio, na želju svih mojih momaka.

Ovaj termin ima svoju ulogu u tome jer je već dosta njih završilo prije desetak i više dana i to ostavlja traga. Sedam, osam igrača je falilo od te neke idealne formacije, ali ove dvije utakmice će nam puno pomoći da vidimo šta i kako dalje. Materijala ima za raditi, vjerujte mi", kazao je Barbarez.

Nekoliko igrača je debitovalo, a Barbarez je zadovoljan.

"Sigurno da je bilo zadovoljavajućih momenata. Nije ni jednostavno, ni starije igrače, a kamoli nove pustiti protiv ovakve ekipe, ali jednostavno vjerujemo u njih i zato i jesu tu i sigurno da tu ima par lidera koji će nam pomoći u budućnosti", ističe selektor, pa govori o narednim utakmicama.

"Ovih osam utakmica uvijek se gleda u nekom ciklusu i svih osam ćemo odigrati prilično u istoj nekoj formaciji, možda istom načinu igre jer želimo dobiti stabilnost i hijararhiju i mislim da nam svaka utakmica donosi par dobrih stvari, ali i loših koje ćemo mi analizirati. Ja sam uvjeren da će to biti bolje.!

Za kraj je selektor kazao kako je Engleska jedna od jačih reprezentacija, da će igrati bitnu ulogu na EURO 2024 i da je i sam navijač Engleske.

Zmajevi će danas charter letom otputovati u Pisu, a navečer obaviti trening. Utakmica sa Italijom igra se u nedjelju u 20:45 sati.