Sergej Barbarez danas prvi put okuplja Zmajeve
Foto: Instagram

A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži, a prvi put pod selektorskom palicom Sergeja Barbareza.

Sergej Barbarez i njegovi pomoćnici su danima zajedno, vrijedno rade na pripremi i analizi utakmica, a u toku današnjeg dana očekuje se dolazak reprezentativaca.

Zmajevi će do nedjelje trenirati u u Trening kampu FK Sarajevo, svaki dan u 18:00 sati. Izjave za medije će također biti svaki dan u 14:00 i u 13:45 sati.

U nedjelju Zmajevi putuju u Newcastle, a u ponedjeljak je zakazan meč sa Engleskom. Reprezentacija odmah u utorak putuje u Pisu gdje će navečer obaviti trening regeneracije. Utakmica sa Italijom igra se 9. juna. Zmajevi će ukupno obaviti devet treninga.

Spisak Sergeja Barbareza za Englesku i Italiju:

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Branuschweig), Nikola Katić (Zurich), Stjepan Radeljić (Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus Next Gen), Nail Omerović (Osijek), Nihad Mujakić (Ankaragucu)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahce), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Koln), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Dario Šarić (Antalya), Madžid Šošić (Radomlje), Stjepan Lončar (Ferencvaros)

Napad: Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha), Edin Džeko (Fenerbahce)

BiH prijateljske utakmice igra 3. juna protiv Engleske u Newcastleu, i protiv Italije 9. juna u Empoliju.