Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Sušić neće računati na Zukanovića

Preuzmite sliku

Povodom izjave nogometnog reprezentativca BiH Ervina Zukanovića, objavljene u u srestvima informisanja, u kojoj je navedeno da je Nogometni savez BiH odgovoran što nije dobio vizu za SAD, zbog čega se nije pridružio reprezentaciji na pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje su u toku u St. Louisu, iz Saveza je saopćeno da se isti blagovremeno obratio Ambasadi SAD za pribavljanje vize za Zukanovića, te je, uz dostavljanje potrebne propisane aplikacije, zakazan i intervju za 20. maj. 2014. na kojem se Zukanović pojavio.

Uz uobičajeno razumijevanje Američke ambasade, očekivalo se brzo izdavanje vize, kao i za sve ostale reprezentativce, koji su pribavili američke vize u proteklih nekoliko godina. Međutim, Zukanović nije dobio vizu do 27. 5. maj 2014. godine. Nakon saznanja da se pojavio određeni problem, NSBiH je kontaktirao nadležne osobe iz Ambasade SAD-a i Ministarstva inostranih poslova BiH, ali je dobio samo informaciju da viza nije izdata i da je postupak u toku, bez daljeg obrazloženja, kao i da bilo kakve dalje intervencije nisu svrsishodne i dozvoljene – navodi se u saopćenju NSBiH.

Shodno tome, evidentno je da NSBiH nije i ne može biti odgovoran za neizdavanje vize za Ervina Zukanovića, zbog čega njegove izjave smatra apsolutno neargumentovanim i nedobronamjernim.

Nakon što se saznalo za probleme oko izdavanja vize, selektor Safet Sušić je rekao da računa na Zukanovića i da će ga pozvati na Svjetsko prvenstvo u Brazil bez obzira da li će moći da putuje u SAD. Međutim, poslije neosnovanih optužbi ovog igrača i pored njegovih neubjedljivih naknadnih izjava, te nakon konsultacija sa stručnim štabom i igračima, selektor Sušić neće računati na Zukanovića za Mundijal u Brazilu – navodi se u saopćenju NSBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,