Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Milošević: Ovakva utakmica se dešava jednom u životu, naša šansa su prekidi

Preuzmite sliku

Reprezentacija BiH danas se okuplja na Ilidži pred utakmice baraža za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a medijima se obratio selektor Savo Milošević.

Bilbija i Pirić lakše povrijeđeni

“Sve je ovdje fenomenalno, možemo biti zadovoljni jer nema povreda. Bilbija i Pirić imaju lakše povrede, ali to će biti ok. Našu šanse protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumijeva da je neka prednost. Ovakva utakmica se dešava jednom u životu.”

Bitna utakmica za Džeku

“Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, ne razmišljamo o tim stvarima. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, on ima 38 godina i ima šansu da ode i na EURO. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili.

Svi znamo šta treba radimo. Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu.”

Raspored obaveza Zmajeva:

Ponedjeljak:

14:00 sati – Izjave za medije

19:00 sati – Trening na Grbavici

Utorak:

14:00 sati – Izjave za medije

19:00 sati – Trening na Grbavici

Srijeda:

12:00 sati – Press konferencija u zgradi NS/FS BiH

19:00 sati – Trening na Grbavici

Četvrtak:

20:45 sati – Utakmica BiH – Ukrajina u Zenici

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,