Sarajevo i Borac u borbi za polufinale Kupa BiH, Banjalučani bez poraza 24 utakmice u nizu
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri Sarajeva i Borca večeras od 17,30 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju revanš duel četvrtfinala Kupa BiH.

Prva utakmica odigrana je u Banjoj Luci, a rezultat je glasio 0:0.

Sarajevo je u zadnjih pet utakmica ostvarilo dva remija te tri poraza. Borac igra odlično i u posljednjih pet susreta ima tri pobjede i dva remija.

Ekipa Sarajeva je u subotu u okviru PL BiH odigrali samo 2:2 na svom terenu protiv Igmana.

Borac je kao gost pobijedio Zrinjski sa 1:0 i praktično osigurao naslov šampiona jer upravo Zrinjskom sada bježi velikih 12 bodova.

"Bit će neizvjesno. Imamo tri sitnice oko igrača, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u tim, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar. Nekada pobijedi fudbal, a nekad druge stvari. Idemo svaku utakmicu u glavu odigrati. Nema kalkulacija." navodi trener Sarajeva Simon Rožman:

"Nakon utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama.Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj." naveo je trener Borca Vinko Marinović.

Meč direktno prenosi Arena Sport.