Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić otkrio da li je zainteresovan za klupu reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Nakon što je Faruk Hadžibegić napustio poziciju selektora reprezentacije BiH u javnosti se, po običaju, već počelo licirati s imenima njegovog nasljednika.

Mladen Krstajić, Sergej Jakirović, Miroslav Đukić, Vedad Ibišević…, samo su neka od imena koja kruže medijskim nebom, a jedan od onih kojeg navijači priželjkuju je svakako legendarni Safet Sušić koji je do danas najuspješniji selektor u historiji našeg nacionalnog tima.

Upravo su pod njegovim vodstvom Zmajevi 2014. nastupili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U razgovoru za Reprezentacija.ba o tome da li se ponovo vidi u ulozi selektora nije želio govoriti, iz razloga što zvanična imena kandidata kriju i čelnici N/FSBiH, a sa kojima do sada kontakt nije ni imao.

“Jesam li kandidat za selektora ili ne, odgovor na to pitanje morate tražiti kod predsjednika N/FSBiH ili kod Misimovića. To što se piše, ne znači ništa, pa ne bih samim tim ni komentarisao takve natpise. Neko možda to voli. Ima onih kojima to može biti i dobra reklama. Spominje se, vidim, Mladen Krstajić. Ne bih da se stekne dojam da imam nešto protiv momka, daleko od toga, ali njemu konkretno to može samo učvrstiti posao u Bugarskoj gdje je u četiri utakmice osvojio dva boda”, rekao je Sušić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Odluka N/FSBiH da se raziđu s Hadžibegićem za Papeta nije nimalo iznenađujuća, ma koliko bio s njim u dobrim odnosima, međutim krivo mu je što se samo u jednog čovjeka upire prstom.

“Poslije poraza od Luksemburga nije bilo šanse da Hadžibegić ostane. Stvorila se jedna vrlo loša klima, svi su počeli da ga napadaju i uslijed svega toga najlogičnije je da ode. Dobra stvar je što su se brzo dogovorili i što je Savezu ostavio dovoljno vremena da razmisle i nađu najbolje rješenje. Međutim, ono što mi se ne sviđa, to je što se konstantno ponavlja ista stvar. Kada se pobijedi, svi su zaslužni, a čim se izgubi jedini je krivac – selektor. Nisam pročitao da se ko drugi spominjao. Istina, krivac je, ali ništa više od, recimo, fudbalera. Utakmice protiv Luksemburga i Lihtenštajna za nas trebaju biti takve da selektor može otići na tribine i gledati. Takva je razlika između nas i njih.”, rekao je Sušić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje