Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sada je i zvanično: Zmajevi u novoj opremi protiv Islanda i Slovačke

Preuzmite sliku

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i proizvođač španjolske sportske opreme Kelme su jučer u Sarajevu potpisali ugovor o tehničkoj saradnji, kojim je potvrđena saglasnost strana za saradnju i partnerstvo u narednom periodu.

Reprezentativci naše zemlje će već u narednim kvalifikacionim utakmicama, sa Islandom i Slovačkom, nastupiti u novoj Kelme opremi.

Adnan Džemidžić, v.d. generalni sekretar FS BiH, je povodom potpisa ugovora o tehničkoj saradnji izjavio:

“U novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj ulazimo sa novim tehničkim sponzorom i željom da zajedničkim snagama ostvarimo plasman na ovo prestižno takmičenje. Saradnja koju smo zaključili donosi i nove benefite za obje strane. Mi sa svoje strane stremimo svojim zacrtanim ciljevima, a Kelme je kompanija koja će u predstojećem periodu biti zajedno sa nama da nas prati na tom putu.”

Srđan Jaćimović, zamjenik direktora firme “Jaćimović” d.o.o. koja je zastupnik Kelme sportske opreme za Bosnu i Hercegovinu, je rekao:

“Ovo je za nas veoma izazovan projekat, ozbiljan profesionalni zadatak koji zahtjeva veliku odgovornost i potpunu posvećenost. Izazov je raditi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na putu ostvarenja novih rezultata. Kelme kao evropski brend sa dugom tradicijom je prepoznao snagu brenda FS BiH i fudbalske reprezentacije BiH, te je zajedno sa nama učestvovao u dostavljanju najatraktivnije sponzorske ponude.

Materijali od kojih se proizvodi sportska oprema Kelme je reprezentativnog kvaliteta materijala, provjerena na tržištu. Stoga iskreno vjerujemo da će reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoj sportskoj opremi ostvariti i svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu.“

Od 2014. godine tehnički sponzor FS BiH bio je Adidas u čijim dresovima je BiH igrača na Mundijalu u Brazilu.

Inače, Kelme nije nova marka za bh. kuću fudbala, jer sudije i druga službena lica, kao i predavači i polaznici centra za edukaciju FS BiH već godinama nose opremu Kelme.

Nekada je Kelme nosio i Real Madrid, a danas ga u svijetu ga nose ekipe poput Watforda, Espanyola, Alavesa, Boaviste

Popularni su i u Premijer ligi BiH pa Kelme oblači Široki Brijeg, Borac i Leotar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,