Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roma otkupila ugovor Zukanovića, Bešić produžio ugovor sa Evertonom

Preuzmite sliku

Čelnici Rome danas su zvanično potvrdili da je otkupljen ugovor za našeg reprezentativca Ervina Zukanovića koji je u redove Rome stigao iz Sampdorije tokom zimskog prijelaznog roka.

Vrijednost otkupa ugovora za Zukanovića je iznosila 2.7 miliona eura, a pored toga danas je zvanično otkupljen ugovor i za Perottija koji je u Romu stigao iz Genoe.

Podsjećamo, Zukanović je u Romu doveden kao posuđen igrač uz mogućnost otkupa ugovora tokom ljeta, ali se naš defanzivac odlično uklopio u tim i “natjerao” čelnike da ugovor otkupe mnogo ranije.

Također, Vučica iz Rima je dogovorila novo pojačanje tokom narednog prijelaznog roka kada će ih pojačati Brazilac Gerson koji trenutno nastupa za Flamengo.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić produžio je ugovor sa ekipom Evertona do 2021. godine, potvrđeno je na zvaničnoj stranici engleskog kluba.

Muhamed je u Everton došao iz mađarskog Ferencvaroša u julu 2014. godine i jedan je od ljubimaca navijača tima iz Liverpula.

Sretan sam što sam potpisao ugovor sa klubom kakav je Everton. Nastavit ću raditi i davati svoj maksimum na terenu”, kazao je Bešić za klupski TV kanal i dodao:

Kada sam prvi put došao ovdje bilo mi je teško, ali sada se osjećam kao kod kuće. Navijači, trener i igrači su mi poželili dobrodošlicu i zaista se osjećam presretno. Želio sam ostati u Evertonu i nije bilo dileme kad sam dobio ponudu za novi ugovor”.

Bešić je ove sezone odigrao nekoliko odličnih utakmica protiv Manchester Citya, Tottenhama i Chelseaja, a u januaru je izabran za igrača mjeseca u Evertonu. Trenutno je van stroja zbog povrede i njegov povratak na teren se očekuje uskoro. (Reprezentacija.ba)

New Deal Delight For Mo

VIDEO: Muhamed Mo Bešić is delighted to have signed his new contract. Who's looking forward to seeing Mo wearing an Everton shirt for the next five-and-a-half years?

Posted by Everton Football Club on 29. Februar 2016

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje