Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roberto Mancini za RAI2: Vjerujem u međugorska ukazanja

Preuzmite sliku

Roberto Mancini, selektor nogometne reprezentacije Italije, s kojim je na italijanskoj TV stanici RAI2 razgovarao Pieluigi Diaco, kaže da vjeruje u ukazanja u Međugorju i sjeća se sna sa vidjelicom Vickom.

Snimak je objavljen početkom januara ove godine, ali je postao viralan i dijeli se društvenim mrežama i portalima nakon što je Mancini sa Italijom osvojioi naslov prvaka Evrope.

Za trenera italijanske nogometne reprezentacije sat vremena proveden na misi “vjerovatno je bolji od ostalih”, piše portal Aleteia.

“Crkva je moj život. Zatim trenuci unutarnjih kriza, prije nego se obratio Bogu a koji mi je pomogao u težim trenucima mog života. I sada mi pomaže”, priznaje Mancini.

Roberto Mancini objašnjava da je Međugorje bilo presudan trenutak u njegovom susretu s vjerom.

“Vjerujete li u ukazanja Djevice Marije?” pita ga voditelj emisije.

“Vjerujem. Da, vjerujem. Išao sam nekoliko puta, razgovarao sam s Vickom, s ostalim vidiocima…”, odgovara Mancini.

Voditelj ga dalje potiče na razgovor: “Je li istina da ti se pojavila u snu, prije nego što si je upoznao?”.

Mancini potvrđuje.

“Naš svećenik u Genovi iz Sampdorije prije mnogo mi je godina pričao o Međugorju – prisjeća se trener reprezentacije Italije. “Pričao je o početcima Gospinih ukazanja kada je bilo nemoguće ići, govorimo o 80-ima, ‘82 -‘83, kada je bilo problema s vlastima. Nikad je nisam vidio (op. odnosi se na Vicku Ivanković). Odnosno, nikada je nisam upoznao, ali prije nego što sam otišao, pojavila mi se u snu. Nemam ideju zašto. Ne znam, bila je to stvarno čudna stvar. Tada sam otišao u Međugorje i rekao sam joj to. Nekoliko smo puta razgovarali”, kaže Mancini.

“Razumijem da možda postoje ljudi koji u to ne vjeruju”, nastavlja Mancini govoreći o Gospinim ukazanjima – “mislim da se ta odluka mora poštivati. Moja je drugačija pozicija. Ja sam za apsolutnu slobodu misli”, kazao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Mancini je prvi put došao u BiH 2012. godine kada je bio trener Manchester Cityja. Tada je preko Sarajeva stigao u Međugorje.

Prema posljednjim informacijama – tri puta je bio u Međugorju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje