Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roberto Mancini: Siguran sam da će BiH sutra biti mnogo bolja nego što je bila u Finskoj

Preuzmite sliku

Selekcija Italije će sutra u Torinu igrati meč kvalifikacija za EP protiv naše reprezentacije, a danas je održana zvanična press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Italije Roberto Mancini i defanzivac Leoandro Bonucci.

“Napravit ćemo nekoliko izmjena za sutrašnju utakmicu, ali ne mnogo. Imamo problema sa napadačima i njihovim golovima, međutim meni je najvažnije da oni igraju dobro. Nije važno ko postiže golove. Želimo da igramo dobar fudbal i trudimo se da to činimo. Primjera radi, Belotti je u Atini igrao odlično, asistirao, nije postigao gol, ali je bio na nivou. Italija je uvijek imala sjajne igrače. Trenutno imamo mnogo mladih igrača i potrebno im je vrijeme”, rekao je Mancini i prokomentarisao našu reprezentaciju:

“Mislim da je utakmica Bosne u Finskoj bila samo loš dan. Vjerujem da je BiH još uvijek kandidat da se plasira na Euro i da će sutra biti mnogo bolji nego u Finskoj. Što se tiče Pjanića, on je sjajan igrač. Oni će biti mnogo opasniji sa njim.”

Reprezentativac Italije Leonardo Bonucci kaže da su njegovi saigrači i on spremni za duel protiv BiH.

“Oni zaslužuju respekt. Bez obzira na zadnji rezultat, Bosna će se boriti za plasman na prvenstvo. Moraćemo biti oprezni sutra. Imaju odlične igrače poput Džeke i Pjanića. Sigurno da će Bosna biti bolja nego u Finskoj, ali mi smo spremni za jednu sjajnu utakmicu”, rekao je fudbaler Juventusa koji u italijanskom klubu dijeli svlačionicu sa našim Miralemom Pjanićem.

Susret Italije i Bosne i Hercegovine igra se u sutra (11. juni) u Torinu sa početkom u 20,45 sati. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje