Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Roberto Mancini: Grčka i BiH su najteži protivnici u grupi, ali mi smo Italija

Preuzmite sliku

Italija će u sklopu trećeg kola grupe “J” kvalifikacija za EP sutra gostovati Grčkoj u Atini

Tri dana kasnije “Azzurre” očekuje domaći meč sa Bosnom i Hecegovinom u Torinu.

Uoči sutrašnje utakmice selektor Italije Roberto Mancini poručio kako će Italija ići na pobjedu, jer sebi više ne želi dopustiti da propusti veliko takmičenje.

“Moramo ići na pobjedu. Ne plašimo se poraza, ali ne želimo sebi više dopustiti da propustimo veliko takmičenje. Ne možemo promijeniti prošlost, ali moramo se osigurati da se to ne ponovi u budućnosti”, rekao je Mancini i nastavio:

“Protiv Grčke neće biti lako. Promijenili su određene stvari u reprezentaciji, ali su još uvijek izuzetno iskusni. Međutim, mi smo došli po pobjedu. Grčka i BiH su najteži protivnici u grupi, ali mi smo Italija, čak i ako smo prošli kroz težak period”, dodao je selektor Italije.

Mancini još uvijek nije odlučio ko će početi sutrašnji meč. Najviše dilema ima u vezi napada, gdje konkurišu Andrea Belotti, Ciro Immobile, Moise Kean, Gianluca Lapadula, pa čak i Federico Bernardeschi.

“Još uvijek imamo nekoliko sati da odlučimo. Neki od njih neće biti ni na klupi. Imamo pet napadača u ekipi i novu utakmicu za tri dana. Želimo uvijek na raspolaganju imati 30 igrača koji se mogu prilagoditi određenom sistemu igre”.

Italija je u prva dva kola upisala pobjede nad Finskom i Lihtentašjnom i nastavak kvalifikacija dočekuje kao prvoplasirana na tabeli sa maksimalnih šest bodova. (Reprezentcija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,