Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentativci Hrvatske: Pokazali smo koliko smo dobri, idemo po finale

Preuzmite sliku

Selekcija Hrvatske igrat će u polufinalu Mundijala u Kataru nakon što je danas nakon penala izbacila Brazila sa 4:2.

Jedan od junaka velike pobjede Hrvatske bio je i golman Dominik Livaković.

Livaković je imao nekoliko sjajnih odbrana u regularnih 90 minuta igre, a odbranio je i jedan penal.

“Borili smo se 120 minuta kao i prošlu utakmicu. Idemo dalje. Ne znam kako ovo opisati. Stvarno pojedinačno je Brazil najbolja momčad na turniru. Nismo odustajali kad smo primili gol. Htjeli smo zabiti gol što prije”, rekao je Livaković.

Brazil je poveo u posljednoj minuti prvog produžetka golom Neymara, a onda je Bruno Petković u 117. minuti pogodio za 1:1 i osigurao izvođenje penala svom timu.

“Ne znam, iskočio bih iz svoje kože. Ne mogu ga opisati. Najvrjedniji gol u mom životu. Moj otac uvijek kaže da ću zabiti. Možda bi bilo bolje da ga slušam češće. Livi nam olakša svima te penale kad obrani prvu loptu. Bila je drama i mali grč, ali pokazali smo koliko smo dobri”, riječi su Petkovića.

Mislav Oršić je asistirao za izjednačujući gol, a pogodio je i sa bijele tačke. Ofanzivac Dinama stiče da će svi igrači uživati u ovom trijumfu.

“Opet smo prošli dalje, samo se rezultat piše. Brazil je imao puno šansi, ali Livi je sve poskidao, a mi smo osjetili da je ovo naš dan i da nešto možemo napraviti. Bila je neka polukontra, vidio sam Petka u sredini i pokušao mu dati lijepu povratnu da mu ne odskače jako. Večeras ćemo svi uživati u ovoj pobjedi. Imali smo svi misao da imamo još 15 minuta i da idemo pokušati izjednačiti”, kaže Oršić.

Siguran sa bijele tačke bio je i veznjak Lovro Majer.

“Čestitke svima i misim da možemo još dalje. Svi koji smo pucali smo pokušali biti mirni i što hladniji. Svaka čast i Liviju koji je obranio penal. Selektor nam je rekao da moramo vjerovati do kraja. Svi možemo biti ponosni. Brazilci nisu bili na nivou, a mislim da smo ih i mi skratili. Napravili smo čudo. Idemo po finale, idemo poginuti. Ako se sve posloži, možemo i osvojiti”, rekao je Majer nakon meča.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,