Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi Slobode na Otoci: Crveno-crni u posljednjim sekundama izborili bod (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode remizirali u 12. kolu BHT PL BiH na stadionu Otoka u Sarajevu gdje su nakon rezultata 3:3 podijelili bodove sa domaćim Olimpicom.

Predvođeni novim šefom struke Vladom Jagodićem fudbaleri Slobode uspjeli su u posljednjim sekundama osvojiti veoma važan bod protiv ekipe Olimpica čiji su igrači bili na pragu pobjede.

Domaći fudbaleri preko Mašića poveli su sa 1:0 u 16. minuti utakmice. U nastavku meča Sloboda je zaigrala nešto ofanzivnije što im se isplatilo u 23. minuti kada ljubimac navijača sa Tušnja Sulejman Krpić sjajno skače na ubačenu loptu sa strane od strane kapitena Efendića, matira golmana Olimpica i poravnava rezultat na 1:1.


U 31. minuti, Olimpic ponovo vodi, a ovoga puta strijelac je bio Isić nakon ubačaja iz kornera, 2:1 bio je rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu izjednačena igra na terenu stadiona Otoka. Nizali su se napadi obje ekipe ali golova nije bilo sve do 69. minute kada su domaćini preko Regoja došli do velike prednosti od 3:1.

I kada se činilo da će Sloboda pretrpjeti novi poraz uslijedilo je pozitivno iznenađenje za navijače Slobode. Ko drugi nego devetka Crveno-crnih Sulejman Krpić posziže svoj drugi pogodak na utakmici deset minuta prije isteka regularnog dijela i svom timu donosi tračak nade da se može izbjeći poraz.

U sudijskoj nadoknadi Haris Mehmedagić postavlja konačan rezultat 3:3 i Slobodi donosi veoma važan bod, a novog šefa struke Vladu Jagodića spašava prvog poraza na klupi Slobode. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,