Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rebrov i Zinchenko pred duel baraža: Očekujemo tvrdu utakmicu, BiH ima odličan tim

Preuzmite sliku

Selektor Ukrajine Sergiy Rebrov i prvotimac Oleksandriy Zinchenko govorili su na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnjeg meča protiv BiH u okviru baraža za EURO 2024.

BiH i Ukrajina sutra od 20,45 sati igraju na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, a Rebrov je na samom početku govorio o našem selektoru Savi Miloševiću.

“Znam Savu veoma dobro jer smo igrali zajedno. On je veoma dobra i iskrena osoba, ali ga ne poznajem kao trenera. Tek je četiri utakmice na klupi BiH. Mnogo igrača je isprobao u prethodnim utakmicama. Nekada je mijenjao i sistem igra i teško se pripremiti. Respektujem Savu, ali u toku utakmice nećemo biti prijatelji. Naravno, prije i poslije meča ćemo se pozdraviti”, riječi su Rebrova.

Zinchenko ističe da će sutrašnji duel biti težak te da BiH ima odličan tim.

“Bit će veoma teško. Oni imaju odličan tim i iskusne igrače koji će podijeliti svoje iskustvo sa ostalima. Fudbaleri u reprezentativnom dresu su uvijek bolji i motivisaniji kada igraju pred svojim navijačima. Očekujemo neizvjesnu utakmicu. Ipak, nadamo se da ćemo odigrati najbolje što je moguće.”

Rebrov je dobio pitanje i da li će sjajni fudbaler Girone Tsygankov biti spreman za meč sa BiH.

“Viktor je sa nama. Imamo još jedan dan i vidjet ćemo šta će biti. On je veoma važan igrač za nas, ali stigli smo ovdje sa 28 igrača. Ponavljam, Viktor je veoma bitan za nas i nadamo se da će biti spreman.”

  • Novinari su pitali Zinchenka da uporedi sadašnju generaciju Ukrajine i onu koja je 2006. godine igrala četvrtfinale SP-a te da li njegovi saigrači i on osjećaju pritisak.

    “Ja ne mogu donositi sud o tome koja je generacija bolja. To treba da rade drugi ljudi. Mislim da naša generacija ima mnogo mladih igrača, ali i da imamo iskustva. Smatram da je to dobro. Spremni smo za velike stvari. Naravno, sve to moramo pokazati na terenu.”

    Selektor Ukrajine je kazao i šta očekuje od sutrašnjeg dvoboja.

    “Očekujem tvrdu utakmicu. Za mene nije bitno kako je BiH igrala u kvalifikacijama. Bili su peti, ali to nije bitno. Mislim da se za ovakav susret svaka ekipa može pripremiti dobro i odigrati dobro. Smatram da BiH ima dobar tim. Respektujemo ih, ali moramo se skoncentrisati samo na nas.”

    Zinchenko je govorio i o atmosferi u timu te otkrio da su njegovi saigrači i on vježbali penale.

    “Atmosfera je sjajna. Svi znamo zbog čega smo stigli ovdje i imamo veliku odgovornost. Ja sam i fizički i mentalno spreman. Penale smo vježbali. Takva su pravila igre. Ako bude neriješeno u regularnom vremenu i u produžecima, onda ćemo izvoditi penale. Naravno, nastojat ćemo da ostvarimo pozitivan rezultat u 90 minuta igre.” (Foto: Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,