Foto: Tuzlanski.ba

Na najvećem modernom evropskom stadionu Wembleyu pred 90.000 navijača odigrano je finale Lige prvaka u kojem je Real Madrid savladao Borussiju Dortmund rezultatom 2:0 i osvojio titulu Lige prvaka, ukupno 15-tu u svojoj bogatoj historiji.

Sa prvim sudijskim zviždukom jedan navijač je utrčao na teren i odmah je prekinuo susret. Cilj mu je fotografisati se s nekim od igrača, što mu nije uspjelo poći za rukom.

Poluvrijeme na Wembleyu okončano je rezultatom 0:0, Dortmund je imao za čime da žali jer su stvorili četiri ili pet velikih prilika za razliku od bezopasnog Reala.

U 74. minuti Real dolazi do vodstva. Carvajal pogađa glavom nakon kornera za vodstvo kraljeva. Sjajno je reagovao nakon Kroosovog ubačaja i u potpunosti kaznio promašaje Dortmunda za 1:0.

U 83. minuti drugi gol za Real! Ovo se dalo i pretpostaviti nakon svega što se događalo u posljednjih desetak minuta susreta. Vinicius je iskoristio grešku odbrane i pogodio za 2:0.

Fudbaleri Borrusije su u posljednjim minutama uspjeli postći pogodak koji je sudija poništio zbog nedozboljene pozicije. (Foto: Anadolija)