Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Quaresma presudio Hrvatskoj u 118. minuti i odveo Portugal u četvrtfinale (VIDEO)

Preuzmite sliku

Hrvatskoj  je žrijeb donio Portugal, ekipu koju nikad nisu pobijedili, ali i ekipu koja ne briljira na ovom Euru. Naime, dok je Hrvatska osminu finala izborila sa sedam bodova, Portugalci su dalje prošli s tri remija.

Hrvatska se od prve minute postavila dominantno na terenu, pritisnula Portugal na njihovu polovinu, koji su do zraka došli tek nakon šest, sedam minuta utakmice.

  • hrvatska-portugal-euro-2016
  • Treba istaknuti kako je bilo dosta pogrešaka u dodavanjima s obje strane, a to je očito donio pritisak ove utakmice. U 19. minuti Portugalci su izigrali obranu Hrvata, pa su na lijevoj strani ostala dva slobodna igrača, ali odlučili su se na ubačaj koji je Badelj sigurno otklonio.

    Igra se malo rasplamsala u 23. minuti, pokušala je Hrvaatska kroz kontru napraviti akciju, ali Modrić je izgubio loptu. Potom je Perišić morao faulirati Ronalda.

    Guerreiro je ubacio iz slobodnjaka u 25. minuti, Pepe je skočio i udario loptu glavom preko gola. Bila je to prva prijetnja Portugalaca na utakmici.

    Perišić je u 29. minuti pobjegao po desnoj strani, namjestio se na udarac desnom nogom i šutirao pored gola Patricija. Prva ozbiljnija prijetnja Portugalcima večeras.

  • hrvatska-portugal-euro-2016-1
  • Strinić je u 40. minuti naletio sa svoje lijeve strane, imao je šansu udariti šutirati iz dobre pozicije, ali on je centrirao što je odmah otklonjeno.

    Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0.

    Strinić je lijepo ubacio u 51. minuti s lijeve strane, naletio je Brozović u toj akciji, ali nije uspio zahvatiti loptu. Kasnije je Brozović pokušao iz solidne situacije, ali otišlo je preko gola.

    U 61. minuti Srna je ubacio sjajno s desne strane, skočio je Domagoj Vida i poslao loptu pored gola.

    U 93. minute nismo vidjeli niti jedan šut u okvir gola. Uslijedili su produžeci.

  • hrvatska-portugal-euro-2016-2
  • Perišić je u 99. minuti šutirao iz nezgodne pozicije iskosa nakon centaršuta, ali nije se to dobro moglo zahvatiti. Lopta je otišla pored gola.

    Nova velika šansa za Domagoja Vidu u 112. minuti! Brozović je ubacio iz kornera, Patricio se zabio u svog igrača i Vida je to poslao preko gola. Bila je to sjajna šansa za Hrvatsku.

    Portugal je poveo u 117. minuti. Nakon što je Perišić propustio sjajnu šansu za vodstvo Hrvatske i pogodio stativu, Portugal je izveo munjevitu kontru. Quaresma je strijelac.

    1/8 finala: Portugal 1:0 Hrvatska (Quaresma). (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,