Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi čovjek FK Sarajeva pozvao sve klubove Premijer lige na sastanak

Preuzmite sliku

Ne stišava se bura nakon susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca.

Tada su igrači i stručni štab Bordo tima nezadovoljni suđenjem napustili teren, a sada je prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić poslao pismo svim klubovima Premijer lige i pozvao ih na sastanak.

Sastanak je zakazan za 19. mart ove godine sa početkom od 14 sati.

“Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak 19. marta u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriort Sarajevo.

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer-pleja.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj – zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak.

Vjerujemo da je zajednička akcija ključna u ostvarivanju pozitivnih promjena u našem sportu te se nadamo vašoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje