Prošao nogometnu školu Ajaxa: Premijerligaši u borbi za najskupljeg igrača Prve lige FBiH
Foto: Tuzlanski.ba

Nogometaš Amil Dilberović koji je prošao nogometnu školu holandskog giganta Ajaxa, uspješno se snalazi na poziciji veznog igrača, ali i napadača, a svojim igrama i golovima nastavlja oduševljavati u dresu NK Metalleghe BSI.

U posljednjoj utakmici Prve lige FBiH ekipa iz Jajca, koja je zajedno sa Zvijezdom iz Gradačca jedini kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH, pobijedila je Orašje rezultatom 3 - 1, a strijelac posljednjeg gola u 62. minuti bio je upravo 21-godišnji Dilberović. Amil se ovim golom učvrstio na drugom mjestu liste strijelaca Prve lige FBiH sa 10 pogodaka.

Ovaj odlični nogometaš koji je u karijeri nastupao za švedski Elfsborg, talijansku Speziju i holandsku Zeeburgiju, odličnim igrama skrenu je pažnju na sebe. Dilberović ima ugovor sa Metalleghe BSI do kraja sezone, tako da su za njegove usluge zainteresovani najjači klubovi Premijer lige BiH.

Njegov menadžer već sada ima i konkretne ponude nekoliko ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije, ali još nije sigurno gdje će karijeru nastaviti po Transfermarktu najskuplji igrač Prve lige FBiH.