Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Promjene u FK Borac: Milan Tegeltija najavio povlačenje

Preuzmite sliku

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija istakao je da bi klub u narednom periodu mogao da doživi neku određenu transformaciju u koji on više ne bi bio na čelu kluba.

Predjesnik kluba FK Borac nakon osvajanja jesenje titule se oglasio saopštenjem na društvenim mrežama u kojem je između ostalog naglasio da bi rukovodstvo kluba moglo da razmisli o angažovanju profesionalnog menadžera predsjednika upravnog odbora ili generalnog direktora.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Završava se kalendarska godina u kojoj je, u aprilu ove godine, FK Borac dobio novi Upravni odbor i novog predsjednika kluba. FK Borac sutra otvara prvi zvanični fan šop u centru Banja Luke. Svi kratkoročni ciljevi za period od kada smo ja i novi članovi Upravnog odbora preuzeli dužnost su ostvareni i stvoreni su uvjeti da klub nastavi da raste i rezultatski i organizaciono.

Klub je postavljen na zdrave noge, formirana je nova Skupština, usvojen novi Statut, imenovan novi predsjednik Skupštine kluba. Ostvaren je sjajan takmičarski, ali i marketinški rezultat u proteklom vremenu, posebno u pogledu vizibilitija kluba odnosno njegove prisutnosti u javnom prostoru i valorizovanja njegovih rezultata u javnosti.

Možda je, zbog toga, vrijeme da u rukovodstvu kluba razmislimo da FK Borac dobije profesionalnog menadžera – predsjednika Upravnog odbora ili generalnog direktora koji bi se u punom radnom angažmanu kao svom jedinom poslu mogao posvetiti klubu umjesto dosadašnjeg volonterskog tj. mene.

To bi možda moglo biti značajno unapređenje rada u klubu i sigurno je ideja vrijedna razmatranja, koja ima prednosti i mane o kojima trebamo razmisliti svi u klubu, i o kojoj ću u ovoj prventstvenoj pauzi razgovarati i razmjeniti mišljenja sa mojim prijateljima u rukovodstvu kluba. Ukoliko zajednički zaključimo da bi to moglo unaprijediti rad kluba, funkciju predsjednika kluba bi prepustio novom menadžeru/predsjedniku kluba.

Za mene je velika čast i zadovoljstvo biti predsjednikom Velikana iz Platonove, međutim isto tako činjenica je i da je zaista i za mene izuzetno zahtjevno voditi klub kao dodatnu aktivnost, od čega niti sam bježao niti bježim i spreman sam i dalje to da radim, ali sam svjestan i vlastitih ograničenja zbog te činjenice koja prati svakog ko je predsjednik kluba na taj način, zbog čega smatram da je ova ideja sigurno vrijedna razmišljanja i razgovora u rukovodstvu našeg kluba. U svakom slučaju “Aj Borac” – objavio je Tegeltija na svom Facebooku, a objavu je podijelio i na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,